Beeldbank Historische Vereniging Maartensdijk
 → 
 →  [Fotonummer 0077]
 

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Fotonummer : 0077
 
Titel : De eerste bus die reed op de lijn die Westbroek-Achttienhoven verbond met Utrecht
Plaats/dorp : Westbroek
Straat :
Datering : 1924
Beschrijving : Afgebeeld is de eerste bus die reed op de lijn die Westbroek-Achttienhoven verbond met Utrecht en andere naburige plaatsen. Pas in 1939 werd besloten de wegen naar Utrecht zo te verbeteren, dat deze dorpen bereikbaar werden voor het openbaar vervoer. In april 1940 startte de eerste busdienst.

Het was een bus van ondernemer M. Oskam uit Maarssen die al vanaf 1920 een busdienst tussen Maarssen en Utrecht verzorgde.

We lezen in de Gooi en Eemlander van 11 april 1940:
De nieuwe autobusdienst geeft zeven malen per dag verbinding tusschen Utrecht, fort de Klop, fort de Gagel, Westbroek, Maarseveen, Tienhoven, Breukelerveen en Loosdrecht (Boomhoek). Hierdoor wordt dus een uitgebreide streek bediend. Bovendien worden er in aansluiting aan dezen dienst nog drie ritten per dag gereden van Tienhoven naar Maarssen. Voor de inwoners van Westbroek en Achtienhoven, maar ook voor de inwoners van de andere plaatsen, welke we hierboven noemden, beteekent de nieuwe autobuslijn dus een belangrijke verbinding met Utrecht.

Zie ook Van Winssen 2
Bart van de Tol De eerste autobus van Westbroek Reed van Westbroek via Groenekan Blauwcapel naar Utrecht Kees van de Tol, 1924
Zie artikel 0235
 
Fotograaf :
Collectie :
Rubriek : vervoer
Subrubriek : Bus
Soort foto :
Achterkant afbeelding :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 10 mei 2023