Kolenbranderbank Historische Vereniging Maartensdijk
 →
 →  [Recordnummer 0089]

Resize via rechteronderhoek (niet in Internet Explorer) **of** open deze PDF beeldvullend in apart window

Recordnummer : 0089

Titel artikel : Gezusters Pieck schilderden vanuit hun ontzag voor de natuur
Auteur(s) : Koos Kolenbrander
Verschijningsjaar : 1994
Beschrijving : In het gemeentehuis van Houten is nog tot en met 11 maart een tentoonstelling te bezichtigen over het leven en werk van de kunstschilders de gezusters Adri en Gretha Pieck. Adri en Gretha Pieck woonden en werkten vanaf 1919 in Hollandsche Rading. Gretha overleed in 1920 en Adri in 1982. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Adri in Den Haag in 1894 werd geboren. Op de fraai opgezette tentoonstelling in het Houtens gemeentehuis zijn veel plekjes en mensen uit Maartensdijk en omgeving te herkennen die Adri en Gretha op het doek vast legden. Ook is de levensloop van de familie Pieck aan de hand van foto's, kranteknipsels. en persoonlijke bezittingen te zien.

Medium : Biltse en Bilthovense Courant
Afleveringsnummer of -datum : 8 maart 1994
Uitgever : De Bilt: B.Cuperus Azn (B&B Courant)
Auteursrecht : Publiek domein

Wilt u reageren op bovenstaand publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het

Record aangepast: 04 september 2022